Let op! I.v.m. Hemelvaarstdag zijn wij donderdag 9 mei gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Welk type afval is er allemaal?

Welk type afval is er allemaal?

Geplaatst op: 29 febr 2012


Bij Van den Noort hebben we een uitgebreid assortiment aan afvalcontainers die geschikt zijn voor het inzamelen van diverse afvalstromen. Denk bijvoorbeeld aan plastic-folie, papier en karton, bedrijfsafval, flessenglas, archiefpapier, puinafval, bouw- en sloopafval, grof en huishoudelijk afval, groenafval, houtafval en grondafval. Of je nu een container wilt huren voor zakelijke doeleinden of voor een particulier project, wij hebben de juiste containeroplossing voor jouw type afval. We bieden graag duidelijkheid over verschillende afvalstromen.

Wat valt onder puinafval?

Puinafval omvat onder andere stenen, beton, tegels, bakstenen en ander steenachtig materiaal dat vrijkomt bij bouw- en sloopwerkzaamheden. Het is belangrijk om puinafval op een verantwoorde manier af te voeren om milieuvervuiling te voorkomen en te voldoen aan de geldende regelgeving. In onze webshop vind je diverse puincontainers variërend tussen 3,5m³ en 11m³.

Wat valt onder grofvuil?

Grofvuil omvat doorgaans grote en zware huishoudelijke items die niet geschikt zijn voor reguliere afvalinzameling, zoals oude meubels, matrassen, kapotte apparaten en andere omvangrijke voorwerpen. Het kan ook gaan om items die te groot zijn voor de gebruikelijke afvalbakken of containers. Het correct opruimen van grofvuil is essentieel om een nette en veilige leefomgeving te behouden en om milieuvriendelijke afvalverwerking te bevorderen. Let op: een matras wordt niet geaccepteerd in een grofvuilcontainer!

Wat valt onder bouw- en sloopafval?

Bouw- en sloopafval omvat een breed scala aan materialen die vrijkomen tijdens bouw-, renovatie- en sloopwerkzaamheden. Dit type afval bestaat onder andere uit hout, metaal, plastic, gipsplaten, isolatiemateriaal, puin, glas, keramiek en ander restmateriaal. Het kan ontstaan ​​tijdens het slopen van gebouwen, het renoveren van woningen of commerciële panden en bij nieuwbouwprojecten. Bouw- en sloopafval vereist een zorgvuldige en gescheiden verwerking om hergebruik, recycling en correcte verwijdering mogelijk te maken. Bij Van den Noort wordt dit gerealiseerd dankzij onze uitgebreide afvalsorteerlijn.

Wat valt onder groenafval?

Groenafval omvat organisch materiaal afkomstig van tuinonderhoud, landschapsarchitectuur en groenbeheer. Dit kan variëren van gras- en snoeiafval tot bladeren, takken, struiken en plantenresten. Ook tuinafval zoals kleine boomstronken en boomstammen vallen onder deze categorie. Wil je een groenafvalcontainer huren? Kies uit diverse groottes variërend van 3,5m³ tot 11m³.

Wat valt onder houtafval?

Houtafval omvat verschillende soorten onbruikbaar hout dat afkomstig is van diverse bronnen, zoals bouw- en sloopwerkzaamheden, renovaties, meubelproductie en tuinonderhoud. Dit kan onder meer bestaan uit zaagsel, houtsnippers, spaanplaat, pallets, sloophout, en onbehandeld of behandeld hout. Door een houtcontainer te huren en je houtafval te recyclen, help je niet alleen het milieu, maar geef je ook oud hout een tweede leven.

Wat valt onder grondafval?

Grondafval verwijst naar het afval dat voortkomt uit grondwerkzaamheden, zoals graafwerkzaamheden, tuinaanleg, of bouwactiviteiten waarbij aarde, zand, grind, en andere bodemmaterialen vrijkomen. Dit type afval kan ook kleine hoeveelheden organisch materiaal bevatten, zoals plantenresten of wortels. Bij het huren van een grondcontainer is het belangrijk om rekening te houden met de aard van het afval en de voorschriften voor afvalverwijdering om aan de geldende regelgeving te voldoen. Bekijk tevens onze acceptatievoorwaarden om vergissingen te voorkomen.

Huur de juiste type container voor jouw project

Bij Van den Noort begrijpen we dat het selecteren van de juiste container voor jouw specifieke afvalstromen cruciaal is. Daarom bieden we niet alleen een breed scala aan containeropties, maar staan onze experts ook klaar om je te adviseren over welk type container het beste past bij jouw project. Bel naar 0162 372 550 of stuur een e-mail naar contact@vandennoort.nl. Met Van den Noort ben je verzekerd van een efficiënte en verantwoorde afvalverwerking voor elke particuliere of zakelijke klus. Vraag vandaag nog een offerte aan om een zakelijk voorstel te ontvangen of bestel direct via de webshop!