Let op! I.v.m. tweede pinksterdag zijn wij maandag 20 mei gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Historie

1944 1945 1958 1973 1990 1994 2014 2018 2019 2020 2022 2023 2024 Heden
1944

And then it began..

Kees van den Noort legde in 1944 de basis van het huidige familiebedrijf. Hij begon met het ontgraven van hooggelegen gronden bij boeren, waardoor gewassen beter konden groeien. Hij nam het zand mee en verkocht dit op zijn beurt weer, waardoor een handel in zand en grind ontstond. Het transport verzorgde hij met paard en kar.

1945

De zaken namen toe

Het was in de tijd van de wederopbouw na de oorlog. Er werden wegen aangelegd, huizen gebouwd en de zaken namen toe. De handelsgeest en bevlogenheid van Kees leidde al snel tot de aanschaf van een vrachtwagen. Daarmee kon hij zijn handel uitbreiden tot buiten de regio.

1958

Aanschaf eerste schip

Kees hield zich daarnaast ook bezig met sloopwerkzaamheden. Het puin wat daarbij vrijkwam bracht hij naar openbare stortplaatsen en later naar de eigen stortplaats aan de Moerse Dreef, waar hij een stortplaats had. Doormiddel van ontgronding en ruilhandel heeft hij uiteindelijk aan de Moerse Dreef 40 hectare grond weten te bemachtigen waar tot op de dag van vandaag de zandput actief is. Hier worden 6 soorten zand gewonnen die we leveren aan klanten in Nederland en België. In antwoord op de toenemende vraag naar zand en grind kocht Kees in 1958 zijn eerste schip. De vloot groeide binnen korte tijd uit tot zeven schepen met een capaciteit van 130 tot 1.000 ton.

1973

Het ophalen van afval

Begin jaren vijftig begon Van den Noort op kleine schaal met het ophalen van afval. Deze nieuwe bedrijfsactiviteit kwam voort uit het aannemingsbedrijf. Naast het aan- en afvoeren van zand en grond werd ook het bouwafval meegenomen. In 1968 verhuisde firma Van den Noort als één van de eerste bedrijven naar de overzijde van het kanaal naar Industrieterrein Tichelrijt. Naast de handel in zand en grind werden hier ook schepen geladen en gelost. In 1969 werd de eerste containerwagen aangeschaft. De investering in een zandzuiger in 1973 werd in het begin van de jaren tachtig gevolgd door de aanschaf van een wasinstallatie. Hiermee wordt tot op de dag van vandaag in eigen beheer industriezand, zoals metselzand, betonzand, vloerenzand en verschralingszand en zand voor sportvelden geproduceerd en geleverd.

1990

Recycling aan De Leest

Kees stapte in 1980 uit het bedrijf en zijn zonen namen de zaak over. Eind 1987 viel met de verkoop van het laatste schip het doek voor de scheepvaart. Kees overleed uiteindelijk in 1988 op 69-jarige leeftijd. Een mijlpaal voor het bedrijf werd bereikt in 1990 toen de recycling aan De Leest in gebruik werd genomen. Hiermee werd een start gemaakt met het scheiden, verwerken en recyclen van bouw- en sloopafval, bedrijfsafval en huishoudelijk afval, het breken van puin en het verwerken van hout, grond, groen en overige reststoffen.

1994

Nieuw hoofdkantoor en werkplaats

Aan De Leest werd in 1994 de nieuwe werkplaats en materieelstalling in gebruik genomen, waar klein onderhoud aan de auto’s uitgevoerd kon worden. In 2002 werd het nieuwe en huidige hoofdkantoor aan De Slof in gebruik genomen. Vanuit deze locatie werden administratieve werkzaamheden en facilitaire zaken gecoördineerd. Ook is deze vestiging de uitvalsbasis van de containerservice. Het bedrijf kwam in 2007 in handen van Toon en Johan van den Noort en vormden de toenmalige directie.

2014

Een echt familiebedrijf

Inmiddels is Van den Noort uitgegroeid tot een gespecialiseerde afvalinzamelaar. Vanaf 2014 namen Toon en Johan van den Noort een stapje terug, traden toe tot de Raad van Advies en droegen het spreekwoordelijke stokje over aan de nieuwe directie, bestaande uit Joyce, Cees en Babs van den Noort. Hiermee blijft Van den Noort een echt familiebedrijf, waarbij het bedrijf ondertussen volledig wordt gerund door de derde generatie.

2018

Energieneutraal werken

De afgelopen jaren heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt en zijn er locaties geopend in onder meer Breda, Waalwijk en Oudenbosch. Vanaf 2018 werkt Van den Noort ‘energieneutraal’ en wordt de overgebleven stroom terug geleverd op het energienet. Diverse daken van het bedrijventerrein in Dongen zijn voorzien van 2.968 zonnepanelen wat jaarlijks gemiddeld 730.000 kWh aan energie op kan leveren (goed voor 245 huishoudens). Ook voor het wagenpark wordt actief gewerkt aan verdere modernisering en verduurzaming. Waar mogelijk wordt geïnvesteerd in elektrisch aangedreven materieel. Hiermee blijven belangrijke speerpunten van de organisatie bewaakt.

2019

Van den Noort 75 jaar

In de afgelopen 75 jaar is Van den Noort uitgegroeid van een handelaar in zand en grind tot een toonaangevende dienstverlener. September 2019 is op feestelijke wijze uitgebreid stilgestaan bij het 75-jarig bedrijfsjubileum. Tot de hoogtepunten behoorden o.a. het 50-jarig jubileum van Johan van den Noort, de presentatie van de nieuwe rolverdeling binnen de directie en het ontvangst van ruim 1.500 bezoekers tijdens de Open Dag. De komende jaren zal Van den Noort zichzelf blijven ontwikkelen met de focus op groei, professionalisering en automatisering. De bedrijfsvisie is: samen op weg naar de toekomst.

2020

Hoofdkantoor vernieuwd

In september 2019 is op feestelijke wijze uitgebreid stilgestaan bij het 75-jarig bedrijfsjubileum. Het tweede en derde kwartaal van 2020 heeft grotendeels in het teken gestaan van de verbouwing van het hoofdkantoor aan De Slof 36 en het kantoor van de Weegbrug aan De Leest. Er is een prettige werkomgeving gecreëerd met ruime werkplekken in een kantoortuin, er zijn diverse spreekkamers ingericht voor interne en externe besprekingen en het gebouw is volledig voorzien van een nieuw, duurzaam en energiezuinig klimaatbeheersingssysteem. Hiermee is het vernieuwde kantoor klaar voor de toekomst!

2022

Nieuwe sorteerlijn

In 2021 is de locatie in Oudenbosch gesloten en is er in Sprundel een nieuwe container logistiek geopend. De locatie in Breda is verplaatst binnen dezelfde gemeente. Van den Noort blijft in de huidige markt gefocust op de verdere transitie van afvalinzamelaar naar grondstoffenleverancier. De nieuwe sorteerlijn vormt hierbij een belangrijk onderdeel. De vervanging van de huidige sorteerlijn tweede helft van 2021 zorgt ervoor dat het restafval nog beter en efficiënter gesorteerd kan worden. Dit resulteert in een hoger scheidingspercentage, waardoor er meer waardevolle materialen overblijven die ingezet kunnen worden als nieuwe grondstof. Zo wordt duurzaamheid in het gehele afvalverwerkingsproces verder geoptimaliseerd op weg naar een circulaire economie.

2023

Grond- en sloopwerkzaamheden gestopt

Een decennia lang was VDN Infra een gevestigde naam en leverde de onderneming innovatieve en creatieve oplossingen voor uiteenlopende infra-projecten. Begin 2023 is er besloten om te gaan stoppen met de grond- en sloopwerkzaamheden van VDN Infra. Tot de activiteiten behoorde o.a. grond- en sloopwerken en de aanleg van riolering en bestrating. Van den Noort was gespecialiseerd in de uitvoering van grote en kleinschalige grond- en wegenbouwprojecten, zoals het ontgraven en aanvullen van bouwputten, egaliseren en saneren van grond. Het heeft vele mooie dingen gebracht en er kan met trots teruggekeken worden op de projecten die zijn gerealiseerd. De activiteiten die behoren tot de zandwinning en de handel in zand en puingranulaat zullen wel onveranderd worden voortgezet.

2024

Aftrap jubileumjaar

2024 gaat een bijzonder jaar worden voor Van den Noort en het 80-jarig jubileum wordt steeds meer zichtbaar. Zo zijn de vlaggen op het hoofdkantoor recent vervangen door een speciale uitvoering voor het 80 jaar en nu ook het geveldoek! Op het doek is de foto van Kees van den Noort te zien met paard en kar. Zo is de oprichter van het familiebedrijf destijds in 1944 gestart met het ophalen van afval.