Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Het bestrijden van maden en fruitvliegjes in een container

Het bestrijden van maden en fruitvliegjes in een container

Geplaatst op: 15 mei 2012


Een container is een handig hulpmiddel voor veel organisaties, zeker in de industrie. Maar het onderhoud van de container is net zo belangrijk als het gebruik ervan. Zonder frequent onderhoud kan de container snel een bron worden van ongedierte zoals maden en fruitvliegjes. Heb je vaker last gehad van ongedierte in een kliko of container? We vertellen je graag hoe je dit kunt bestrijden en in de toekomst ook kunt voorkomen.

Waarom is onderhoud van een container belangrijk?

Een container of kliko gevuld met afval kan snel een bron worden van ongedierte zoals maden en fruitvliegjes. Deze insecten zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook een gevaarlijke bron van ziekteverwekkers zijn. Vooral voor zakelijke klanten is een schone kliko of container op het terrein essentieel. De staat van je bedrijf is immers je visitekaartje. Wanneer klanten langs een stinkende container lopen omringd door fruitvliegjes, heeft dit effect op je reputatie. Van den Noort biedt in het assortiment ondergrondse containers aan. Dit type container is speciaal ontworpen om ongedierte tegen te gaan. Onze klantenservice informeert u graag over de voordelen. 

Het blijft belangrijk om uw container of kliko regelmatig te onderhouden en te reinigen. Hierdoor kunt u ongedierteproblemen voorkomen voordat ze ontstaan, of ze snel bestrijden als ze zich toch voordoen.

Hoe voorkomt u maden in de container?

Om maden in de container te voorkomen, moet u voorkomen dat voedselresten in de container terechtkomen. Dit kan door het afval grondig te sorteren en te verpakken vóórdat het in de container wordt gegooid. Een makkelijke manier hiervoor is om vuilniszakken te gebruiken en deze vuilniszakken altijd goed af te sluiten. Zitten er gaten in? Doe er dan een extra vuilniszak overheen zodat insecten en ander ongedierte niet bij het voedsel kunnen komen. Op deze manier kunnen de maden zich niet voeden en zullen ze zich niet in de container nestelen.

Heb je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch last van maden in uw container? Dan is het belangrijk om de container regelmatig te legen en schoon te maken. Maak je kliko of container schoon met een sopje van water en een mild detergent. Hierdoor worden eventuele maden en hun eitjes verwijderd, waardoor ze zich niet kunnen voortplanten.

Hoe bestrijdt u fruitvliegjes in de container?

Fruitvliegjes zijn kleine, zwarte insecten die zich voeden met suiker- en fruitresten. Ze kunnen zich snel voortplanten en zijn daardoor moeilijk te bestrijden. Bijna ieder huishouden heeft te maken met overlast van fruitvliegjes, voornamelijk in de warmere maanden. Het bestrijden van fruitvliegjes werkt hetzelfde als het bestrijden van maden: zorg ervoor dat je voedsel afgesloten weggooit en reinig jouw container met enige regelmaat. Ook door lang te wachten voordat de container wordt geledigd, wordt de kans op fruitvliegjes verhoogd. Zorg er dus voor dat uw voedselresten niet lang blijven liggen in uw kliko of container.

Stel ons je vragen

Hopelijk heb je zo alle tips om jouw container vrij van ongedierte te houden. Heb je in plaats van een afvalcontainer een rolcontainer? Dan werken deze tips uiteraard ook. Heb je verder vragen over een afvalcontainer of ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de kosten van container huren? Bekijk dan een van onze andere artikelen:

Zo weet je precies welke container je nodig hebt, wat erin mag en waar deze mag komen te staan. Voor specifieke vragen omtrent jouw project, kun je natuurlijk contact opnemen met onze klantenservice. Van den Noort staat voor jou klaar!