Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Hoe werkt een container huren?

Hoe werkt een container huren?

Geplaatst op: 15 mei 2012


Wanneer je voor de eerste keer gaat verbouwen en een container wilt huren, kunnen we ons voorstellen dat je verschillende vragen hebt voordat je over gaat op het bestellen van een container. Van den Noort heeft het volledige proces naar het huren van een container voor jou uitgestippeld, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Vraag jij je daarom af hoe het huren van een container werkt? Lees dan vooral verder.

Voor welk type afval heb je een container nodig?

Allereerst is het handig om te bepalen welk afval er voornamelijk bij jouw project vrijkomt. Als je dit weet, kun je een container kiezen dat het beste past bij jouw project. Wanneer je bijvoorbeeld muren gaat slopen of vloeren gaat vervangen, dan sluit een puincontainer hier goed op aan. Bij een renovatie van de tuin sluit juist een groenafval container perfect aan op het soort afval dat vrijkomt. Wat voor type container je nodig hebt, kan dus per situatie verschillen. Lees je in over de diverse groottes die we aanbieden of laat u bijvoorbeeld door ons adviseren over de keuze voor een gesloten of open container. Zo wordt het huren van een container heel gemakkelijk.

Bepaal een bezorgmoment en zorg dat alles is geregeld

Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een container, is het tijd om een bezorgmoment in te plannen. Bij Van den Noort kunnen we in veel gevallen de container de volgende dag al bezorgen. Wanneer de container op eigen terrein komt te staan, hoef je met weinig zaken rekening te houden. Komt deze echter in de openbare ruimte te staan, is het handig om te weten dat je in sommige gevallen een vergunning nodig hebt. Ook mag de container niet voor lange tijd blijven staan in de openbare ruimte. In veel gevallen heb je hiervoor ook een vergunning nodig, maar dit varieert per gemeente. Zo kun je alles regelen voordat we de container komen plaatsen. Als alles is geregeld, helpen onze chauffeurs je graag met het plaatsen van de container op jouw gewenste locatie.

Vul de container met het juiste afval

Nadat de container is geplaatst, kun je beginnen met het weggooien van uw afval. Let er wel op dat jouw container wordt gevuld met het type afval waarvoor de container ook bedoeld is. De precieze verhoudingen voor ieder type container zijn te vinden in de acceptatievoorwaarden. Zo voorkom je niet alleen een boete, maar draag je ook bij aan het efficiƫnt recyclen van de materialen en dus ook aan een beter milieu. Als jouw container vol is, kun je verdergaan met de volgende stap.

Het ophalen van de container

Is de container vol en je project afgerond? Geef dit aan ons door om een afspraak te maken voor een ophaalmoment. Zo is de ruimte voor jouw deur weer vrij. Wil je liever de container omwisselen in plaats van op laten halen? Ook dit is mogelijk. Dit is handig voor wanneer de hoeveelheid afval toch tegenvalt en een tweede container meer dan welkom is. Ook in dit geval kan je contact met ons opnemen en dan wisselen we de container op afgesproken moment bij jou om.

Ontdek de mogelijkheden voor het huren van een container 

Met het antwoord op deze vragen weet je precies hoe het huren van een container werkt bij Van den Noort. Wil je vandaag nog een container huren? Bekijk dan de mogelijkheden via onze webshop. Als je vragen hebt over ons aanbod of wat er bijvoorbeeld wel of niet in een container mag, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder!