Let op! I.v.m. Koningsdag zijn wij zaterdag 27 april gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Wat kost een container huren?

Wat kost een container huren?

Geplaatst op: 26 mei 2012


Ben je van plan om een container te huren en ben je benieuwd naar de kosten? Van den Noort biedt een voordelig tarief aan voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Wanneer je wilt starten aan een verbouwing of ander project, is het handig om een kosteninschatting te maken. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en of je het de investering waard vindt. Een niet onbelangrijke uitgave bij ieder project is de huur van een container. Door bij ons een container te huren, zorgt Van den Noort voor een goede afvalverwerking van het afval dat vrijkomt tijdens je project. 

Vanaf welke prijs kan ik een container huren? 

De vanaf-prijs om een container te huren ligt bij Van den Noort rond de € 150,-. Dit is voor een groen- of houtafval container met een volume van 3,5 m3 geleverd in Dongen. De kosten van een container worden namelijk bepaald door de volgende drie factoren: 

  • Grootte van de container: de kosten die voornamelijk worden gemaakt op een afvalcontainer is het verwerken van het afval. Hoe groter de container is, hoe meer afval er moet worden gerecycled; 
  • Soort afval: het grootste verschil is te zien in het soort afval. Bouwafval is bijvoorbeeld een stuk lastiger te recyclen dan groenafval. Om deze rede is in het type afval het grootste verschil te vinden. Als je daarom bijvoorbeeld je tuin aan het renoveren bent en daardoor veel groenafval hebt en een klein beetje betonpuin of stenen, is het al snel voordelig een groenafval container te bestellen en het kleine beetje puinafval zelf bij de stort te brengen. 
  • De afstand om de container te bezorgen: deze kosten schelen het minst, maar vinden we toch belangrijk om te noemen. Een chauffeur moet namelijk de container bij jou voor de deur bezorgen en weer ophalen. Als je daarom ver van het recyclingbedrijf gelegen bent, kan je een kleine verhoging in de kosten van de container terugvinden. 

De kosten per maand per container 

Met deze factoren zijn de volgende kosten verschillen ook geen verrassing. Om het extra makkelijk voor je te maken hebben we de verschillende soorten prijzen van onze containers per maand (dertig dagen) in onderstaande tabel opgesomd.  

Soort 

Beschikbare afmetingen 

Regio 

Tarieven* 

Bouwafval en sloopafval 

3,5 m3 tot 11 m3 

Roosendaal - Den Bosch – Tilburg - Gorinchem 

€ 275 - € 632

Puinafval 

3,5 m3 tot 11 m3 

Roosendaal - Den Bosch – Tilburg - Gorinchem 

€ 150 - € 280

Grofvuil 

3,5 m3 tot 11 m3 

Roosendaal - Den Bosch – Tilburg - Gorinchem 

€ 285 - € 642

Houtafval 

3,5 m3 tot 11 m3 

Roosendaal - Den Bosch – Tilburg - Gorinchem 

€ 160 - € 330 

Groenafval 

3,5 m3 tot 11 m3 

Roosendaal - Den Bosch – Tilburg - Gorinchem 

€ 155 - € 355

Grondafval 

3,5 m3 tot 11 m3 

Roosendaal - Den Bosch – Tilburg - Gorinchem 

€ 245 - € 480

*Ondanks dat wij onze inhoud regelmatig updaten en met de grootst mogelijke zorg samenstellen, kan het zijn dat door prijswijzigingen de daadwerkelijke prijs afwijkt als in bovenstaande tabel is vermeld. De huidige prijzen zie je wanneer je bij ons een container bestelt. Wanneer je jouw postcode invult, krijg je direct jouw persoonlijke prijs te zien. 

Wat kost een container per dag?

Bovenstaande kosten voor een container zijn voor een maximale periode van ongeveer een maand, namelijk dertig dagen. Tenzij je eerder klaar bent met jouw project en de container binnen dit termijn laat ophalen, betekent dit dat de kosten voor een container per dag variëren van € 5,- tot € 23,50. Wanneer je de container langer wilt laten staan, brengen wij per dag extra € 2,50 in rekening. Deze kosten liggen dus een stuk lager dan wanneer je een nieuwe container moet bestellen. Het loont daarom om voor grote projecten een grotere container te bestellen. Hiermee bespaar je op termijn meer kosten. 

Wat kost een container voor gemengd afval huren waar alles in mag? 

In Nederland moet afval worden gescheiden en daarom bieden wij als verhuurder geen container aan waar daadwerkelijk elk soort afval in mag worden gedeponeerd. De containers waar het meest grove afval in mag worden gedeponeerd, is de grofvuil & bouwafval- en sloopafvalcontainer. Voor dit type container geldt een hoger tarief doordat het ingezamelde afval eerst nog gesorteerd wordt voordat het wordt gerecycled. De prijzen voor een grofvuilcontainer beginnen in de omgeving rondom Roosendaal, Etten-Leur, Den Bosch en Tilburg bij € 285 voor 3,5m³ en € 642 voor een container van 11m³.

Wat kost een dichte container huren? 

Overweeg je een dichte container te huren, maar ben je benieuwd naar de kosten ten opzichte van een normale container? Het huren van een dichte container biedt diverse voordelen, zoals het verminderen van mogelijke geuroverlast, het voorkomen van wegwaaiend afval en de mogelijkheid om de container met een slot af te sluiten. Dit is vooral handig voor het weggooien van vertrouwelijke documenten of om te voorkomen dat anderen afval in jouw container deponeren. Bij Van den Noort kun je een dichte container van 11 m³ huren in verschillende afvalstromen. Bekijk in de webshop welke container past bij jouw wensen.

Huur voordelig een container tegen lage kosten in Brabant 

Wil je een container huren tegen lage kosten in de omgeving van Roosendaal en Etten-Leur tot Den Bosch en Tilburg? Bekijk dan onze webshop met handige tool, zodat je direct jouw persoonlijke prijs voor de container ziet. Doordat wij jouw afval in eigen beheer sorteren en recyclen, kunnen we onze klanten scherpe prijzen aanbieden voor het huren van een container. Neem vrijblijvend contact met ons op als je graag advies ontvangt over de diverse mogelijkheden. Ook voor meer informatie over tarieven voor zakelijke klanten kunt u contact met ons opnemen.