Let op! Gedurende de zomer(vakantie) gelden er aangepaste openingstijden. Check deze hier.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Hoe groot is een container?

Hoe groot is een container?

Geplaatst op: 25 mei 2012


Wanneer je een container huurt, is het soms lastig om voor te stellen hoe groot de gemiddelde container is. In verband met het krijgen van een vergunning, is het namelijk handig om te weten of de container op je eigen stoep kan staan of dat er toch ergens anders een plek gezocht moet worden. In de webshop van Van den Noort vind je een divers aanbod aan containers in allerlei soorten en maten. We informeren je graag over welke afmetingen het beste passen bij jouw project.

Hoe lang is een container? 

Als eerst is de lengte van een container misschien wel het belangrijkst als je wilt weten of deze past op de oprit of op je erf. De grotere kubieke meter containers nemen namelijk voornamelijk toe in de lengte wanneer je voor een grotere inhoud gaat. De standaardcontainers hebben bij ons de volgende lengtes*: 

  • 3,5m3 container: een lengte van 230 cm
  • 6m3 container: een lengte van 350 cm
  • 7m3 container: een lengte van 450 cm
  • 10m3 container: een lengte tussen de 360 cm en 430 cm
  • 11m3 container: een lengte tussen de 415 cm en 530 cm

*De afmetingen zijn gebaseerd op een puincontainer en kunnen licht afwijken.

Hoe hoog is een container? 

De hoogte van een container verschilt bij wat voor type container je kiest. Zo zijn er lage containers die veelal een stuk breder en langer zijn dan de gemiddelde containers die je bij woningverbouwingen ziet. Deze zijn dan ook voornamelijk geschikt voor bedrijven en hebben een hoogte van 75 cm tot 175 cm. Bij deze containers kun je gemakkelijk van alle kanten het vuilnis weggooien. De welbekende bouw- en sloopafvalcontainers hebben een hoogte die varieert tussen de 100 cm voor de 3,5 m3 variant tot 160 cm voor de 10 m3 variant.  

Wat is de breedte van een container? 

Ook de breedte van een container neemt niet veel toe wanneer deze een groter aantal kubieke meters aan inhoud bevat. De containers hebben een hoogte die start bij de 185 cm en eindigt bij 250 cm. Dit is over het algemeen smal genoeg om op een parkeerplaats neer te zetten of op de oprit voor jouw deur. 

Ontdek de mogelijkheden voor het huren van een container  

Dat zijn dus de hoogtes, lengtes en breedtes waarmee je rekening moet houden als je een container bestelt via onze webshop. Veelal staan de verschillende afmetingen ook bij de betreffende container vermeld. Twijfel je toch over een bepaalde lengte van een van onze containers? Neem dan contact met ons op en we geven je graag advies. Wij zijn namelijk dé specialist van Noord-Brabant als het aankomt op het verhuren van containers en afvalverwerking.