Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Hoe groot is een container?

Hoe groot is een container?

Geplaatst op: 25 mei 2012


Wanneer je een container huurt is het soms lastig om voor te stellen hoe groot de gemiddelde container is. In verband met vergunning is het namelijk handig om te weten of de container op je eigen stoep kan staan of er ergens anders een plekje gezocht moet worden. In ons nieuwe blog leggen we daarom uit wat de gemiddelde lengtes van een puincontainer zijn en hoe je deze af moet lezen. 

Hoe lang is een container? 

Als eerst is de lengte van een container misschien wel het belangrijkst als je wilt weten of deze past op de oprit. Uiteraard ligt het er heel erg aan hoeveel kubieke meter container je neemt. De grotere kubieke meter containers nemen namelijk voornamelijk toe in de lengte. De standaardcontainers hebben bij ons de volgende lengtes: 

  • 3,5m3 container: een lengte van 230 cm.
  • 6m3 container: een lengte van 350 cm.
  • 7m3 container: een lengte van 450 cm.
  • 10m3 container: een lengte tussen de 360 cm en 430 cm.
  • 11m3 container: een lengte tussen de 415 cm en 530 cm. 

Hoe hoog is een container? 

De hoogte van een container verschilt bij wat voor type container je neemt. Zo zijn er lage containers die veelal een stuk breder zijn en langer dan de gemiddelde containers die je bij woningverbouwingen terug vind. Deze zijn dan ook voornamelijk geschikt voor bedrijven en hebben een hoogte van 75 cm tot 175 cm voor de gesloten variant. Bij deze containers kun je gemakkelijk van alle kanten het vuilnis weggooien. De welbekende bouwafval containers hebben een hoogte die ligt tussen de 100 cm voor de 3,5 m3 variant tot 160 cm voor de 10 m3 variant.  

De breedte van een container? 

Ook de breedte van een container neemt niet veel toe wanneer deze een groter aantal kubieke meters aan inhoud bevat. De containers hebben een hoogte die start bij de 185 cm en gaan tot 250 cm. Dit is over het algemeen breed smal genoeg om op een parkeerplaats neer te zetten of op de oprit voor jouw deur. 

Container huren?  

Dat zijn dus de hoogtes, lengtes en breedtes waarmee je rekening moet houden als je een container besteld. Veelal staan de verschillende afmetingen ook bij de betreffende container vermeld. Twijfel je toch over een bepaalde lengte op onze site? Neem dan contact met ons op en we geven je graag advies.  

Ben je daarnaast op zoek naar een container en kwam je dit blog tegen. Kijk dan eens op onze webshop. Wij zijn namelijk dé specialist van Noord-Brabant als het aankomt op afvalverwerking waaronder het verhuren van containers.