Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Wat voor container heb ik nodig?

Wat voor container heb ik nodig?

Geplaatst op: 24 mei 2012


Je bent toe aan een nieuwe keuken of gaat je badkamer verbouwen. Wanneer je zelf de volledige verbouwing verzorgd is er ontzettend veel wat je moet regelen waaronder de container. Als je alleen sanitair hebt, is een bouwafval container dan goed of heb je een puincontainer nodig? En als ik dat weet, hoeveel m3 aan container heb ik dan nodig? Een container bestellen klinkt makkelijk, maar er komen zo een heleboel vragen bij kijken. Om het makkelijk voor jou te laten houden we in dit blog alle informatie die je nodig moet hebben om een juiste container te bestellen. Lees dus vooral verder en je hebt gerekend antwoord op deze eerdere vragen.  

Welke container heb ik nodig? 

Er zijn verschillende soorten containers die alle voor andere doeleinden zijn bedoeld. Welke container je daarom nodig hebt, ligt aan het afval wat je in de container kwijt wilt. De meest gangbare containers zijn: bouwafval en sloopafval container, puincontainer, groenafval container, houtafval container, grondafval container en grofvuil container. Onderstaand hebben we een handig overzicht zodat je precies weet wat in elke container mag: 

  • Bouwafval en sloopafval container: restanten bouwmaterialen, isolatiemateriaal, betonpuin, kunststof, hout, karton, ijzer, metalen, glas en andere niet gevaarlijke materialen die afkomstig zijn van bouw- en sloopwerkzaamheden. 
  • Puincontainer: betonresten, straatwerk, tegels, dakpannen, bakstenen, gewapend beton, keramische producten, metselwerk. 
  • Groenafval container: snoeiafval takken, bladeren, boomstammen, struiken, bamboe, gras en aanhangend grond. 
  • Houtafval container: beschilderd hout, balken, platen hout, spaanplaat (zonder PVC), pallets, OSB-hout, houten haspels, deuren, kozijnen (zonder glas en aluminium), onbewerkt hout en planken. 
  • Grondafval container: grond, zand, zwarte grond, wit zand, ophoogzand. 
  • Grofvuil container: meubilair, huishoudelijke artikelen, speelgoed, textiel, kunststoffen, tapijtresten en andere gebruiksvoorwerpen. 

Hoe groot moet de container zijn? 

Het bereken hoe groot een container kan zijn is vaak goed te doen wanneer je een grondafval container nodig hebt. In dit geval kan je berekenen hoeveel kubieke meter je gaat afgraven en zo weet je ook hoeveel kubieke meter aan container je nodig hebt. Om zeker veilig te zitten kan je hier een marge van 1,3 aan toevoegen. Ga je daarom 30 cm grond afgraven over een gebied van 3 meter bij 2 meter? Dan heb je een container nodig van 3m x 2m x 0,30m x 1.3 = 2,34 m³. In dit geval heb je aan een grondafval container van 3m³ voldoende. Dit kan je ook doen als je tegels hebt die uit je tuin moeten.  

Voor het verbouwen van een keuken of badkamer is dit lastiger. Wanneer je een vrij standaard grote hebt, is een container van 3m³ vaak voldoende. Heb je een grote ruimte? Dan is het aan te raden om toch voor 6m³ te kiezen. Voor een volledige woningverbouwing is dan weer een container van 12m³ aan te raden. Wanneer je zeker wilt weten of je de goede grote container hebt gekozen, kun je ook altijd informatie inwinnen door contact met ons op te nemen. 

Een open container of toch gesloten? 

Het antwoord of je een gesloten of open container wilt, ligt er volledig aan waar de container komt te staan. Een open container is het gemakkelijkst wanneer deze op eigen terrein staat en je verwacht dat andere niet van de container gebruik zullen maken. Wanneer de container uit het zicht staat, is de kans echter aanwezig dat ook andere spullen in de container gaan stoppen. Naast dat dit vervelend is, kan hierdoor ook afval in de container belanden die hier niet thuis hoort. Een gesloten container kan je in dit geval makkelijk afsluiten zodat je volledig de controle houdt wat in de container beland.  

Container nodig? Van den Noort levert! 

Ben je op zoek naar een container voor jouw project. Bekijk dan het aanbod bij Van den Noort. Wij zijn de specialist op het gebied van containers in de regio Noord-Brabant. Heb je met spoed een container nodig? Dan is het goed om te weten dat wij de dag na bestelling, de container al kunnen bezorgen. Kijk gerust rond tussen onze beschikbare containers en wie weet tot snel!