Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Wat voor container heb ik nodig?

Wat voor container heb ik nodig?

Geplaatst op: 24 mei 2012


Ben je toe aan een nieuwe keuken of ga je de badkamer verbouwen? Wanneer je zelf de volledige verbouwing verzorgt, is er ontzettend veel wat je moet regelen, waaronder een container voor al het vrijkomende afval. In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod aan containers in allerlei soorten en maten. Om het bestellen van een container makkelijk te houden voor jou, geeft Van den Noort je graag advies over alles wat je moet weten voor je overgaat tot bestellen.  

Welke container heb ik nodig? 

In onze webshop vind je verschillende soorten containers met elk hun eigen specifieke kenmerken en eisen. Welke container je nodig hebt voor jouw project, ligt aan het soort afval dat je in de container kwijt wilt. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit containers voor bouw- en sloopafval, puin, groenafval, houtafval, grondafval of een container voor grofvuil. Lees in dit handige overzicht wat in elk type container weggegooid mag worden: 

  • Bouw- en sloopafvalcontainer: restanten bouwmaterialen, isolatiemateriaal, betonpuin, kunststof, hout, karton, ijzer, metalen, glas en andere niet gevaarlijke materialen die afkomstig zijn van bouw- en sloopwerkzaamheden. 
  • Puincontainer: betonresten, straatwerk, tegels, dakpannen, bakstenen, gewapend beton, keramische producten, metselwerk. 
  • Groenafval container: snoeiafval takken, bladeren, boomstammen, struiken, bamboe, gras en aanhangend grond. 
  • Houtafval container: beschilderd hout, balken, platen hout, spaanplaat (zonder PVC), pallets, OSB-hout, houten haspels, deuren, kozijnen (zonder glas en aluminium), onbewerkt hout en planken. 
  • Grondafval container: grond, zand, zwarte grond, wit zand, ophoogzand. 
  • Grofvuil container: meubilair, huishoudelijke artikelen, speelgoed, textiel, kunststoffen, tapijtresten en andere gebruiksvoorwerpen. 

Hoe groot moet de container zijn? 

Het berekenen hoe groot een container kan zijn is vaak goed te doen wanneer je een grondafval container nodig hebt. In dit geval bereken je hoeveel kubieke meter je gaat afgraven. Zo weet je ook hoeveel kubieke meter aan container je nodig hebt. Om veilig te zitten, kun je hier een marge van 1,3 aan toevoegen. Ga je daarom 30 cm grond afgraven over een gebied van 3 meter bij 2 meter? Dan heb je een container nodig van 3m x 2m x 0,30m x 1.3 = 2,34 m³. In dit geval heb je aan een grondafval container van 3m³ voldoende. Deze berekening is ook van toepassing wanneer je tegels wilt verwijderen uit je tuin.  

Voor het verbouwen van een keuken of badkamer is het lastiger om te berekenen hoeveel kubieke meter aan container je nodig hebt. Uit onze ervaring blijkt dat een container van 3,5 m³ vaak voldoende is voor een kleine verbouwing. Heb je een grote ruimte die aangepakt gaat worden? Dan is het aan te raden om toch voor een container met een inhoud van 6m³ te kiezen. Voor een volledige woningverbouwing is dan weer een container van 12m³ aan te raden. Bij twijfel over het kiezen voor de juiste, grote container, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. 

Een open container of toch gesloten? 

Het antwoord of je een gesloten of open container wilt, ligt volledig aan waar de container komt te staan. Een open container is het gemakkelijkst wanneer deze op eigen terrein staat en je verwacht dat anderen niet van de container gebruik zullen maken. Wanneer de container uit het zicht staat, is de kans echter aanwezig dat ook anderen hun afval in de container gaan stoppen. Naast dat dit vervelend is, kan hierdoor ook een soort afval in de container belanden die hier niet thuishoort. Een gesloten container kan je in dit geval makkelijk afsluiten zodat je volledig de controle houdt over wat er in de container belandt.  

Laat ons bij jou een container leveren 

Ben je op zoek naar een container voor jouw project? Bekijk dan het aanbod in de webshop van Van den Noort en bestel direct een container. Wij zijn dé specialist op het gebied van containerverhuur en afvalverwerking in regio Noord-Brabant. Voor zakelijke klanten bespreken we graag persoonlijk hoe we jou het beste kunnen voorzien van onze dienstverlening. Heb je met spoed een container nodig? Wij leveren jouw container vaak de volgende dag al. Kijk gerust rond tussen onze beschikbare containers en wie weet tot snel!