Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Heb ik een vergunning nodig als ik een container plaats?

Heb ik een vergunning nodig als ik een container plaats?

Geplaatst op: 27 mei 2012


Wanneer je aan het verbouwen bent of bezig bent met een renovatie, moet je vaak met verschillende vergunningen en regels rekening houden. Voor het wegzetten van een gehuurde container gelden ook regels (deze kunnen afwijken per gemeente). Weet je niet zo goed welke regels gelden voor de verhuur van een container? Van den Noort helpt jou graag verder en voorziet je van de benodigde informatie.

Een container plaatsen op eigen terrein 

Wanneer de container wordt geplaatst op eigen terrein, bijvoorrbeed een oprit of landbouwgrond, hoef je hiervoor geen vergunning aan te vragen. Gezien het eigen terrein is, hoef je ook geen toestemming te vragen. De container kan ook in de voortuin of de achtertuin komen te staan. Wanneer het terrein van iemand anders is, heb je ook geen vergunning nodig. In dit geval moet je toestemming aan de eigenaar vragen of de container op zijn terrein mag komen te staan. Let wel goed op bij het bestellen van de container of deze ook past op het eigen terrein. Als deze namelijk doorloopt tot over het trottoir, kan er een bekeuring worden gegeven.  

Een container plaatsen op openbaar terrein 

De mitsen en maren komen wanneer je de container wilt plaatsen op openbaar terrein. Wanneer de container in een parkeervak staat, is dit in sommige gemeentes mogelijk zonder een vergunning. In andere gemeentes moet hiervoor wel een vergunning worden aangevraagd. Kijk voor de geldende regels voor jouw woonplaats op de website van jouw gemeente. In sommige gevallen moet je hiervoor namelijk ook precariobelasting betalen. Dit is een belasting die wordt geheven op het plaatsen van voorwerpen in de openbare ruimte, in dit geval dus een container. 

Let wel op bij het plaatsen van een container in de openbare ruimte dat deze nooit op een parkeerplaats mag worden geplaatst die betaald is, voor invaliden zijn of van een vergunninghouder is. Hiervoor zul je altijd een boete ontvangen. 

Wat voor boete ontvang je voor het verkeerd plaatsen van een container? 

Wanneer je geen vergunning aanvraagt voor de container en de container wel neerzet op een plaats waar dit niet mag, dan kunnen de onnodige kosten hoog oplopen. Allereerst ben je minstens €100,- kwijt aan de boete zelf en moet de container worden verplaatst. Dit is een klusje dat niet makkelijk zelf kan worden uitgevoerd, dus ben je voorrijkosten kwijt aan het bedrijf die dit voor jou regelt.  

Container bestellen? Van den Noort staat voor je klaar 

Zoek dus vooral goed uit voordat je een container huurt of je een vergunning nodig hebt. Wil je vandaag nog een container bestellen via onze webshop of als zakelijke klant? Dan staat ons afvalinzamelingsbedrijf graag voor jou klaar. Neem hiervoor contact met ons op of bekijk onze beschikbare containers via onze webshop.