Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Heb ik een vergunning nodig als ik een container plaats?

Heb ik een vergunning nodig als ik een container plaats?

Geplaatst op: 27 mei 2012


Wanneer je aan het verbouwen bent of bezig bent met een renovatie dan moet je vaak al met verschillende vergunningen en regels rekening houden. Of je daarom een vergunning nodig hebt voor een container is ook een vraag met veel mits en maren. In dit blog proberen we het zo makkelijk mogelijk voor je te maken zodat je precies weet waar je aan toe bent. Lees dus vooral verder als je een container bij je huis wilt laten plaatsen, maar niet precies weet wat de regels hiervan zijn. 

Een container plaatsen op eigen terrein 

Wanneer de container wordt geplaatst op je eigen terrein zoals de oprit of landbouwgrond? Dan hoef je hiervoor geen vergunning aan te vragen. Gezien het eigen terrein is hoef je ook geen toestemming te vragen. De container kan ook in de voortuin of de achtertuin komen te staan. Wanneer het terrein van iemand anders is, heb je ook geen vergunning nodig. In dit geval moet je toestemming aan de eigenaar vragen of de container op zijn terrein mag komen te staan. Let wel goed op bij het bestellen van de container of deze ook past op het eigen terrein. Als deze namelijk doorloopt tot over bijvoorbeeld het trottoir. Dan kan er een bekeuring worden gegeven.  

Een container plaatsen op openbaar terrein 

De mitsen en maren komen wanneer je de container wilt plaatsen op openbaar terrein. Wanneer de container in een parkeervak staat, is dit in sommige gemeentes mogelijk zonder een vergunning en in andere gemeentes moet hiervoor wel een vergunning worden aangevraagd. Kijk hiervoor op de website van jouw gemeente wat de geldende regels hiervoor zijn. In sommige gevallen moet je hiervoor namelijk ook precariobelasting betalen. Dit is een belasting die wordt geheven op het plaatsen van voorwerpen in de openbare ruimte, zoals een container. 

Let wel op bij het plaatsen van een container in de openbare ruimte dat deze nooit op een parkeerplaats mag worden geplaatst die betaald is, voor invalide zijn of van een vergunninghouder is. Hiervoor zul je altijd een boete ontvangen. 

Hoeveel boete ontvang je voor het verkeerd plaatsen van een container? 

Wanneer je geen vergunning aanvraagt voor de container en de container wel neerzet op een plaats waar dit niet mag, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Allereerst ben je minstens €100,- kwijt aan de boete zelf en moet de container worden verplaatst. Dit is een klusje die niet makkelijk zelf kan worden uitgevoerd, dus ben je voorrijkosten kwijt aan het bedrijf die dit voor je wilt doen.  

Container bestellen? Van den Noort staat voor je klaar 

We hopen dat je door dit blog een goed idee hebt of je een vergunning nodig hebt voor jouw container of niet. Ben je op zoek naar een container? Dan staan we bij Van den Noort graag voor jou klaar. Neem hiervoor contact met ons op of bekijk onze beschikbare containers via onze webshop.