Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

RED camera's aangeschaft via De Kooi

RED camera's aangeschaft via De Kooi

Geplaatst op: 26 jan 2023


Na een grote brand in de papierhal in 2022 heeft Van den Noort gekozen voor een camerasysteem via Kooi om onze recyclinglocatie zo veilig mogelijk te houden. Babs van den Noort: ‘Met de RED hebben we 24/7 controle over de brandveiligheid van onze werkomgeving.’

Op zaterdag 19 maart 2022 brak aan het einde van de ochtend een grote brand uit in onze papierhal op het Recyclingterrein in Dongen. Deze brand werd gelukkig snel onder controle gebracht dankzij adequaat optreden van de hulpdiensten. Deze gebeurtenis heeft de directie ertoe geleid te kiezen voor een betrouwbaar broeidetectiesysteem van Kooi: RED (Rising Early Detection). Dit slimme systeem is speciaal ontwikkeld om afvalbranden bij afvalverwerkers tijdig te signaleren.

Constante temperatuurbewaking

Babs van den Noort, directeur Recycling, over de RED-installatie: ‘Met de RED hebben we 24/7 controle over de brandveiligheid van onze werkomgeving.’ Volgens Kooi beschikt de RED over een draaibare thermometrische camera die constant de temperatuur in een afvalopslag registreert. Bij een temperatuur boven de ingestelde waarde volgt er onmiddellijk een alarmmelding naar de alarmcentrale van Kooi. Hierdoor is de RED zeer competent middel voor bewaking van de temperatuur van broei -en brand-gevoelige (afval)producten. ‘We zijn ons als organisatie altijd bewust van de gevaren, maar RED geeft ons meer vertrouwen en rust’, licht Babs toe in een interview met Kooi.

Geruststelling in de bedrijfsvoering

Er zijn er een tweetal thermometrische camera’s geïnstalleerd op ons terrein in Dongen, welke continu de temperatuur in de afvalopslag registeren. Zo kan er direct actie worden ondernomen zodra er verhoogde temperaturen worden gemeten. Dit zorgt op deze manier voor een stuk meer geruststelling in onze bedrijfsvoering. ‘Het is fijn om te weten dat onze afvalopslag continu preventief gemonitord wordt op broei en dat er direct actie wordt ondernomen zodra er verhoogde temperaturen worden gemeten’, sluit Babs af.

Help mee door accu’s en batterijen apart in te leveren

Accu’s en batterijen die weggegooid worden bij restafval vormen een groot risico op branden bij afvalverwerkers. Van den Noort heeft zich tijdens de Week van de Veiligheid in mei 2023 ingezet om mensen beter bewust te maken van de gevaren voor de afvalbranche. Help ons mee risico’s te beperken door bijvoorbeeld elektronica, gereedschap en huishoudelijke apparaten met accu’s of batterijen apart in te leveren bij de daarvoor bestemde inleverpunten. Twijfelt u of iets weg mag gooien in een van onze containers? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder. Bel naar 0162 372 550 of stuur ons een e-mail via contact@vandennoort.nl.