Let op! I.v.m. Hemelvaarstdag zijn wij donderdag 9 mei gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Brand papierhal Van den Noort

Brand papierhal Van den Noort

Geplaatst op: 19 mrt 2022


Zaterdagochtend 19 maart 2022 begon veelbelovend. De lucht was strakblauw, de zon scheen helder en er was geen wolkje aan de lucht. Echter, in de loop van de ochtend werd de rust verstoord toen er omstreeks 11.30 uur een brand uitbrak in de papierhal op ons recyclingterrein in Dongen. De idyllische blauwe lucht werd al snel verduisterd door dikke, donkere rookwolken die hoog de lucht in stegen en tot ver in de omgeving zichtbaar waren.

Hulpdiensten massaal uitgerukt

Gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaats. Dankzij het snelle en doortastende optreden van de brandweer kon de situatie snel onder controle worden gebracht. Dit voorkwam dat het vuur oversloeg naar de aangrenzende hallen op het terrein, wat potentieel rampzalig had kunnen zijn. Helaas zijn twee van onze hallen volledig verwoest. Om de brand te bestrijden werd een hoogwerker ingezet en vanuit de lucht werden drone-opnames gemaakt om de brandweer een helder overzicht te bieden. Iets meer dan drie uur na het uitbreken van de brand kon het sein 'brand-meester' worden gegeven. Als voorzorgsmaatregel werd er nog enige tijd nageblust om ervoor te zorgen dat er geen nasmeulende brandhaarden achterbleven. De directie is erg opgelucht dat er geen gewonden zijn gevallen en wij zijn alle hulpdiensten zeer dankbaar voor hun snelle optreden.

We zullen onze werkzaamheden ongestoord proberen door te zetten

Hoewel de exacte omvang van de schade nog moet worden vastgesteld door nader onderzoek, overheerst het gevoel van dankbaarheid voor de veiligheid van iedereen die bij het incident betrokken was. De komende dagen zullen in het teken staan van het herstellen en opruimen van het terrein. Van den Noort is vastbesloten om alle overige werkzaamheden vanaf maandag onverstoord voort te zetten. Als er onverhoopt enige overlast optreedt, hoopt het bedrijf op begrip van hun klanten en partners. We willen iedereen bedanken voor de geboden hulp en betrokkenheid in deze uitdagende tijd.

#SamenOpWegNaarDeToekomst