Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Verwijder jij altijd bewust je batterijen en accu’s?

Verwijder jij altijd bewust je batterijen en accu’s?

Geplaatst op: 05 mei 2022


Lege batterijen, lever ze in!

Het lijkt vanzelfsprekend: een apparaat werkt niet meer en dus gooi ik het in de prullenbak. Maar ben jij je ervan bewust dat er mogelijk nog batterijen in zitten?! En haal je deze dan ook uit het apparaat alvorens je het voorwerp in de container deponeert?! 

Het komt helaas nog te vaak voor dat batterijen worden aangetroffen tussen het “gewone” afval. Dit lijkt wellicht onschuldig, maar dit kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen.

We staan er nog steeds niet voldoende bij stil wat voor brandgevaar batterijen met zich meebrengen. Daarom is en blijft het van belang dat batterijen en accu’s te allen tijde worden verwijderd uit oude apparaten. Batterijen en accu’s vallen onder ‘klein chemisch afval’ en dienen dus apart aangeboden te worden.

Recycling

Binnenin een batterij vinden namelijk allerlei processen plaats. Doordat bijvoorbeeld de polen van batterijen met elkaar in contact komen, kan er kortsluiting ontstaan. Ook als een (lithium)batterij openbarst of wordt samengeperst bij het verwerken van afval, kan het flink mis gaan. We zijn ons hierbij nog te weinig bewust van de gevaren. Tevens draag je bij het gescheiden in leveren van lege batterijen bij aan een duurzame wereld. Door de grondstoffen uit batterijen te hergebruiken, kunnen er namelijk nieuwe producten worden gemaakt.

Ga veilig om met batterijen en accu’s en gooi deze en jouw oude apparaten dus niet zomaar weg !!
Lees tevens het artikel: Brandgevaar: "Gooi géén batterijne etc. bij uw afval".
Of check De Telegraaf: https://www.telegraaf.nl/nieuws/967414864/elke-week-vier-branden-door-batterij-of-accu-in-afvalbak

Blijf ons volgen!

Komende periode zullen we meerdere foto's voorbeelden delen om meer bewustzijn te creëren voor dit onderwerp.