Let op! I.v.m. tweede paasdag zijn wij maandag 1 april gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Verwijder jij altijd bewust je batterijen en accu’s?

Verwijder jij altijd bewust je batterijen en accu’s?

Geplaatst op: 05 mei 2022


Het lijkt vanzelfsprekend: een apparaat werkt niet meer en dus gooi ik het in de prullenbak. Maar ben jij je ervan bewust dat er mogelijk nog batterijen in zitten?! En haal je deze dan ook uit het apparaat alvorens je het voorwerp in de container deponeert?! Het komt helaas nog te vaak voor dat batterijen worden aangetroffen tussen het “gewone” afval. Dit lijkt wellicht onschuldig, maar dit kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen.

Lege batterijen? Lever ze in!

Sinds de oprichting in 1944 is Van den Noort geëvolueerd en hebben wij ons ontwikkeld tot een belangrijke speler in de recycling- en afvalindustrie. Met decennia aan ervaring begrijpt Van den Noort de noodzaak om afval op een verantwoorde manier te beheren en grondstoffen te hergebruiken om de impact op het milieu te verminderen. Toch staan we er als maatschappij nog steeds niet voldoende bij stil wat voor brandgevaar batterijen en accu’s met zich meebrengen. De Telegraaf schreef een artikel over accu’s of batterijen in de afvalbak die elke week vier branden veroorzaken. Daarom is én blijft het van belang dat batterijen en accu’s te allen tijde worden verwijderd uit oude apparaten. Batterijen en accu’s vallen onder ‘klein chemisch afval’ en dienen dus apart aangeboden te worden.

Draag bij aan een duurzame wereld

Binnenin een batterij vinden allerlei processen plaats. Doordat bijvoorbeeld de polen van batterijen met elkaar in contact komen, kan er kortsluiting ontstaan. Ook als een (lithium)batterij openbarst of wordt samengeperst bij het verwerken van afval, kan het flink mis gaan. We zijn ons hierbij nog te weinig bewust van de gevaren. Tevens draag je door het recyclen van lege batterijen bij aan een duurzame wereld. Door de schaarse grondstoffen uit batterijen te hergebruiken, kunnen er weer nieuwe producten worden gemaakt.

Zoek een inleverbedrijf bij jou in de buurt

Ga dus veilig om met batterijen en accu’s om brandgevaar tijdens het ophalen van afval of bij jouw afvalverwerker te vermijden. Gooi deze en jouw oude elektrische apparaten dus niet zomaar weg, maar lever ze in bij een daarvoor bestemd inleverpunt bij jou in de buurt.