Let op! I.v.m. tweede pinksterdag zijn wij maandag 20 mei gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Wat mag in de puincontainer?

Wat mag in de puincontainer?

Geplaatst op: 20 mei 2012


De puincontainer: wanneer je een verbouwing hebt, zoals een nieuwe badkamer of keuken, dan is de container het eerste waar veel mensen aan denken om te huren. Toch zijn er naast de puincontainer ook andere containers die je in deze situatie zou kunnen huren en wellicht beter aansluiten bij het type afval voor jouw project. Om deze reden leggen we bij dit blog uit welk afval in een puincontainer mag worden weggegooid. We gaan hierbij van onze eigen containers uit, maar over het algemeen is het type afval wat in een puincontainer mag, vrij gelijk met andere partijen. 

Een puincontainer is voor de ruwe verbouwing

Een puincontainer is met name geschikt voor het ruwe afval dat vrijkomt bij een verbouwing. Je kunt hierbij denken aan afval dat vrijkomt bij het uitbreken van een muur of bijvoorbeeld het verwijderen van tegels. De volgende materialen mogen wél in een van onze puincontainers worden weggegooid:

  • Betonresten
  • Straatwerk
  • Tegels
  • Dakpannen
  • Bakstenen
  • Gewapend beton
  • Keramische producten
  • Metselwerk

Wanneer kies je voor een andere container?

Wanneer je aan het verbouwen bent en ook veel te maken hebt met bijvoorbeeld houten keukenkasten, glas of kunststoffen, dan is een bouw- en sloopafvalcontainer meer geschikt voor jouw project. Hierin mag je vrijwel elk afval weggooien wat bij een verbouwing vrijkomt. In deze container mag je de meest verschillende soorten afval weggooien. Per type container in de webshop vind je een tabel met wat wel en vooral wat niet in de container gegooid mag worden. Zo zorgen we samen voor een efficiënte en duurzame afvalverwerking!

Vind bij ons de ideale container

Van den Noort staat voor jou klaar wanneer je op zoek bent naar een puincontainer of een ander type container voor jouw project. Wij zijn actief in de regio Noord-Brabant en kunnen bijna in de gehele provincie jouw container naar wens bezorgen. Bekijk hiervoor onze containers, huur direct jouw container of neem contact met ons op. Onze klantenservice voorziet jou graag van de juiste service.