Let op! I.v.m. Hemelvaarstdag zijn wij donderdag 9 mei gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Wat mag bij plastic afval in 2024?

Wat mag bij plastic afval in 2024?

Geplaatst op: 01 mrt 2012


Ben je benieuwd naar de laatste updates over het inzamelen van plastic afval in 2024? Lees verder om te ontdekken welke aanpassingen er dit jaar zijn gemaakt en waarom deze van belang zijn voor een duurzamere toekomst.

Plastic afval inzamelen in 2024: wat is veranderd?

In 2024 zijn er enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd met betrekking tot wat wel en niet bij plastic afval mag worden ingezameld. Plastic verpakkingen zoals flessen, bakjes en zakken blijven uiteraard welkom in de plastic afvalstroom. Echter, er zijn nu strengere richtlijnen voor de acceptatie van plastic producten met complexe materialen, zoals bepaalde verpakkingen met meerdere lagen of samengestelde materialen.

Welke aanpassingen zijn er in 2024?

De aanpassingen in 2024 hebben voornamelijk betrekking op het verfijnen van de plastic inzamelprocessen om de kwaliteit van gerecycled plastic te verbeteren. Hierdoor worden plastic producten met complexe materialen, die moeilijk te recyclen zijn, mogelijk niet meer geaccepteerd bij het reguliere plastic afval. Dit kan variëren van bepaalde soorten verpakkingen tot plastic voorwerpen die niet gemakkelijk te recyclen zijn. Wilt u plastic afval of folie af laten voeren? Bekijk onze dienstverlening voor het inzamelen van plastic afval.

Waarom zijn deze aanpassingen gemaakt?

Deze aanpassingen zijn gemaakt om de efficiëntie en effectiviteit van plastic recycling te verbeteren. Door selectiever te zijn in wat wordt geaccepteerd in de plastic afvalstroom, kunnen recyclingbedrijven zich richten op het verwerken van materialen die een hogere kans hebben om succesvol gerecycled te worden. Dit draagt bij aan het verminderen van vervuiling en het bevorderen van een circulaire economie. Ben je benieuwd naar onze missie ‘Afval voor vernieuwing’? Lees meer over onze duurzaamheidsvisie.

Totaaloverzicht van welk afval waarbij ingezameld mag worden

  • Plastic afval: verpakkingen zoals flessen, bakjes en zakken.
  • Papier en karton: (droge) kranten, tijdschriften, kartonnen dozen en meer.
  • Glas: flessen, potten en andere glazen verpakkingen.
  • GFT-afval: groente-, fruit- en tuinafval voor compostering.
  • Restafval: niet-recyclebare materialen die niet in andere categorieën vallen.

Kortom, deze aanpassingen zijn gericht op het optimaliseren van de recyclingprocessen en het aanmoedigen van duurzamer gedrag bij consumenten en producenten. Zo kunnen we samen streven naar een schonere en groenere toekomst. Bekijk onze acceptatievoorwaarden voor plastic afval of neem contact met ons op via 0162 372 550 indien u meer wilt weten over onze richtlijnen.