Let op! I.v.m. Hemelvaarstdag zijn wij donderdag 9 mei gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Wat is recycling?

Wat is recycling?

Geplaatst op: 01 mrt 2012


Wil je weten wat recycling nu precies inhoudt? Als vooraanstaand afvalverwerkingsbedrijf in Dongen, leggen we graag uit waarom recycling van cruciaal belang is voor ons milieu en onze toekomst. Recycling is een proces waarbij materialen worden omgezet in nieuwe producten, waardoor waardevolle grondstoffen behouden blijven en de impact op het milieu wordt verminderd.

Hoe dragen wij ons steentje bij?

Bij Van den Noort streven we naar een duurzame toekomst door het bevorderen van recyclingpraktijken. Door materialen zoals papier, plastic, glas, en metaal te recyclen, verminderen we de vraag naar nieuwe grondstoffen en minimaliseren we de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat. Dit draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Bij van den Noort wordt het ingezamelde afval als volgt verdeeld: 8% wordt hergebruikt, 81% wordt gerecycled, 3% wordt verwerkt tot biomassa, 6% wordt verbrand met energieopwekking (groene stroom) en 2% wordt gestort. We streven naar 100% recycling. Dit ligt in lijn met onze missie ‘Afval voor vernieuwing’.

Wat recyclen voor ons betekent: afval voor vernieuwing

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze bedrijfsmissie bij Van den Noort. Naast onze inspanningen voor recycling streven we ook naar duurzame praktijken binnen onze eigen operaties. Zo investeren we voortdurend in energie-efficiënte technologieën en zoeken we naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Als bedrijf staat Van den Noort aan het begin van een nieuwe productlevenscyclus en transformeert zich naast afvalinzamelaar meer en meer tot een onderneming die ervoor zorgt dat er nieuwe grondstoffen met het afval kunnen worden genereerd, waarbij het meewerkt aan een circulaire economie.

Werk samen met ons als uw duurzame afvalpartner

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor afvalverwerking en recycling in Dongen, staan wij voor je klaar. Met geavanceerde faciliteiten en een toegewijd team zetten we ons in om bij te dragen aan een schonere en gezondere planeet voor toekomstige generaties. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we samen kunnen werken aan een duurzamere wereld. Bel naar 0162 372 550 of stuur een e-mail naar contact@vandennoort.nl. Wij staan graag voor u klaar.