Let op! I.v.m. Hemelvaarstdag zijn wij donderdag 9 mei gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Waarom afval scheiden?

Waarom afval scheiden?

Geplaatst op: 01 mrt 2012


Zorg voor een schonere toekomst met afval scheiden! Waarom is het belangrijk om je afval te scheiden? Wat gebeurt er eigenlijk met het afval dat je gescheiden hebt? En hoe kun je dit het beste doen? Ontdek onze handige tips en tricks voor effectief afval scheiden en draag bij aan een duurzamere wereld.

Waarom is het belangrijk om afval correct te scheiden?

Afval scheiden is een essentiƫle stap naar een schonere planeet. Door afval te scheiden, verminder je de hoeveelheid restafval die naar stortplaatsen gaat en bevorder je het hergebruik van waardevolle grondstoffen. Dit draagt bij aan het verminderen van vervuiling en het behoud van natuurlijke hulpbronnen, wat op zijn beurt bijdraagt aan het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties.

Wat gebeurt er met je gescheiden afval?

Wanneer je je afval scheidt in een container van Van den Noort, wordt het verzameld en naar onze innovatieve sorteerlijn gebracht. Hier wordt het afval zorgvuldig gesorteerd en verwerkt. Organisch afval kan bijvoorbeeld worden omgezet in compost, terwijl plastic, glas en papier worden gerecycled tot nieuwe producten. Door je afval correct te scheiden, help je bij het verminderen van de hoeveelheid afval die op stortplaatsen belandt en bij het bevorderen van een circulaire economie.

Hoe kan je goed afval scheiden?

Goed afval scheiden begint bij het correct identificeren van de verschillende soorten afval die je produceert. Maak gebruik van aparte bakken of containers voor verschillende afvalstromen, zoals plastic, glas, papier en organisch afval. Zorg ervoor dat je afval schoon en droog is voordat je het weggooit, omdat dit het recycleproces vergemakkelijkt. Raadpleeg onze acceptatievoorwaarden om erachter te komen welke materialen gescheiden kunnen worden ingezameld en hoe je dit het beste kunt doen.

Gebruik onze tips en tricks

Door bewust afval te scheiden en deze eenvoudige tips en tricks toe te passen, kun je een significante impact hebben op het verminderen van afval en het behoud van onze kostbare natuurlijke hulpbronnen.

  • Investeer in herbruikbare boodschappentassen en waterflessen om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen.
  • Maak gebruik van composteerbare vuilniszakken voor het organische afval om bij te dragen aan een schonere omgeving. Maak gebruik van gratis plastic zakken voor plastic afval. Plastic zakken voor plastic afval zijn meestal verkrijgbaar bij supermarkten, bouwmarkten, gemeentelijke afvalinzamelingspunten of online winkels.
  • Gebruik bakken met verschillende kleuren of labels om het scheiden van afval gemakkelijker te maken voor alle gezinsleden.
  • Stimuleer anderen in je omgeving om ook hun afval te scheiden.

Samen kunnen we een verschil maken voor een schonere en duurzamere wereld! Bel naar 0162 372 550 of stuur een e-mail naar contact@vandennoort.nl indien u vragen heeft over het scheiden van allerlei typen afval.