Let op! I.v.m. Koningsdag zijn wij zaterdag 27 april gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Van den Noort en Cambreur College slaan handen ineen!

Van den Noort en Cambreur College slaan handen ineen!

Geplaatst op: 13 aug 2013


Plastic bij plastic, blik bij blik, papier bij papier. Gescheiden afvalinzameling moet, ook op school, met name op school. Daarom slaan Van den Noort en het Cambreur College te Dongen de handen ineen.

Samenwerking Cambreur college

De afgelopen jaren zien we een toename in de aandacht voor duurzaamheid en gescheiden afvalinzameling. Op het Cambreur College wordt het onderwerp duurzaamheid besproken, zoals bij de vakken Biologie, Aardrijkskunde en NAW, bij profielwerkstukken en bij projecten in verschillende leerlagen. Als school wil het Cambreur College niet alleen zeggen hoe het moet, maar willen ze vooral ook zelf het goede voorbeeld geven. In Van den Noort heeft het Cambreur College een partner gevonden die deze uitdaging graag samen met hen aangaat.

Afval scheiden

Vanaf 2014 start het Cambreur College op 'gebouw A' met het gescheiden inzamelen van afval. In de aula van gebouw A verschijnen grote automaten waarmee plastic pet-flessen en blikjes ingezameld worden. Daarnaast zal ook het overige afval in de aula voortaan gescheiden ingezameld worden. Wij (Van den Noort) zullen het afval vervolgens ophalen en verwerken. De opbrengst van het gescheiden ingezamelde afval komen deels ten goede aan de leerlingen zelf. Leerling vereniging C.I.A. mag een deel van de opbrengst investeren in de schoolfeesten op het Cambreur! Daarnaast zijn wij beschikbaar voor het geven van gastlessen over duurzaamheid en worden leerlingen in de gelegenheid gesteld een kijkje te nemen bij ons bedrijf.

   

Overige samenwerkingen?

Van den Noort creƫert graag duurzame relaties. Zo is er o.a. een samenwerkingsverband met Profit4Mo en 't Heft.