Let op! I.v.m. tweede paasdag zijn wij maandag 1 april gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Toolboxen: Gouden regel 1 t/m 5

Toolboxen: Gouden regel 1 t/m 5

Geplaatst op: 05 nov 2021


Van den Noort heeft begin mei het VGM-programma 'Noortje' gelanceerd, met als voornaamste doel om aandacht te vestigen op de thema's veiligheid, gezondheid en milieu binnen de organisatie. Noortje is het gezicht achter dit VGM-programma en fungeert als de drijvende kracht achter veilig en gezond werken. Haar rol is het bieden van ondersteuning aan collega's om gemakkelijker te kunnen nadenken over, discussiëren over, en elkaar aanspreken op verschillende veiligheidsthema's, in alle lagen van de organisatie.

Terugblik VGM-Programma Noortje

Een belangrijke pijler van het programma is de ontwikkeling van maandelijkse toolboxen. De afgelopen periode zijn de eerste 5 gouden regels geïntroduceerd en nader toegelicht met behulp van illustraties. Deze toolboxen zijn ontworpen om alle betrokkenen te stimuleren om actief samen te werken aan veiligheid, de verantwoordelijkheid te nemen voor veilig en gezond werken, en mogelijke oplossingen aan te dragen om onveilige situaties of handelingen te voorkomen.

Toolboxen

Het uiteindelijke doel van 'Noortje' en de toolboxen is tweeledig. Allereerst is het de bedoeling dat alle collega's niet alleen weten hoe ze veilig moeten werken, maar dat ze deze kennis ook daadwerkelijk in de praktijk brengen. Door de nadruk te leggen op concrete handelingen en gedrag, wordt de bewustwording van veiligheid vergroot. Daarnaast bevorderen de toolboxen een open cultuur waarin het delen van ideeën en feedback over veiligheidskwesties wordt aangemoedigd.

Positieve gedragsbewustwording

Deze toolboxen zijn praktisch en toegankelijk, bedoeld om gedragsbewustwording effectief te bevorderen binnen de organisatie. Het is een gezamenlijke inspanning om de werkomgeving veiliger en gezonder te maken, waarbij 'Noortje' als katalysator fungeert om de betrokkenheid en toewijding van alle medewerkers te vergroten. Door voortdurende aandacht te vestigen op Veiligheid, Gezondheid en Milieu wordt een organisatiebrede cultuur van veiligheid, gezondheid en duurzaamheid gecreëerd. Van den Noort toont hiermee haar inzet voor het welzijn van haar medewerkers en de gemeenschap als geheel.

Gouden regel 1:

Ik ben verantwoordelijk voor mijn veiligheid en die van mijn collega’s

Gouden regel 2:

Ik ben uitgerust en werk niet onder invloed van drugs, medicijnen of alcohol

Gouden regel 3:

Ik houd mijn werkomgeving schoon, veilig en ordelijk

Gouden regel 4:

Ik neem veilig deel aan het verkeer en zorg er te allen tijde voor dat ik zie en word gezien.


Gouden regel 5:

Ik draag altijd de voorgeschreven persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's).

 

Deze illustraties zijn opgesteld met speciale dank aan Rob Bos.