Vul je postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Onthulling Van den Noort Ontmoetingscontainer

Onthulling Van den Noort Ontmoetingscontainer

Geplaatst op: 28 apr 2020


Seniorenpartner De Wijngaerd in Made heeft vandaag (dinsdag 28 april) uit handen van Van den Noort B.V. een unieke ontmoetingscontainer in ontvangst mogen nemen. Het gaat hier om een afvalcontainer omgebouwd tot ontmoetingsplaats. Op deze manier worden de bewoners in staat gesteld om hun familieleden weer even te ontmoeten en om in een veilige omgeving buiten het verpleeghuis een gesprek te kunnen voeren.

Namens de directie, algemeen directeur Joyce van den Noort: “De wereld verkeert door het coronavirus in een ongekende staat. Het is onduidelijk hoe lang dit nog voortduurt en dat is behelpen voor iedereen. Maar zeker ook worden de bewoners van de verpleeghuizen zwaar getroffen nu vrijwel alle deuren gesloten moeten blijven voor bezoekers. Onverdraagzaam en zeer aangrijpend vonden wij. Daarom zijn wij direct overgegaan tot actie en hebben we 1 van onze containers omgebouwd tot een "ontmoetingscontainer".

In de situatie waarin we nu allen verkeren, denken wij graag zo creatief mogelijk mee in oplossingen voor de maatschappij. Waar we kunnen helpen, doen we dat uiteraard graag. Geïnspireerd door andere mobiele bezoekersruimtes zijn we tot een unieke eigen variant gekomen. Na het uitwisselen van onze ideeën zijn we gekomen tot de eerste schetsen. Mooi is dat bij het horen van het initiatief Aannemersbedrijf Segeren en LINAK Actuator-Systems B.V, beide gevestigd in Breda, direct hebben aangeboden om dit plan verder tot uitvoering te brengen. We hebben een team samengesteld en zijn aan de slag gegaan met een 15 m3 container.

Aannemersbedrijf Segeren heeft de container voorzien van een scheidingswand. LINAK leverde bureaus welke in hoogte verstelbaar zijn, zodat de bewoners comfortabel kunnen zitten, ook vanuit een rolstoel. Onze eigen werkplaats heeft ervoor gezorgd dat de scheidingswand en de openslaande luiken zijn voorzien van plexiglas, waardoor deze fungeren als ramen. Daarnaast is er een extra ingang gecreëerd waardoor de container via 2 kanten benaderbaar is. De container is van binnen en buiten geverfd en wij hebben de verdere aankleding verzorgd. Wij zijn blij dat we op deze manier een sociaal maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Hopelijk geeft dit voor velen een lichtpuntje en kracht in deze bizarre tijden.”

Voor nader persoonlijk contact kan contact opgenomen worden via communicatie@vandennoort.nl of telefonisch via 0162 -37 25 65.

    

Lees hier ook het 'Vervolg van de Van den Noort ontmoetingscontainer'