Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Noortje 1 jaar, en wie jarig is trakteert!

Noortje 1 jaar, en wie jarig is trakteert!

Geplaatst op: 31 mei 2022


Veiligheidsbewustzijn

Eind mei vorig jaar heeft de introductie plaatsgevonden van ons eigen VGM-programma met hierbij een herkenbaar boegbeeld: ‘Noortje’. Dit VGM-programma is bedoeld om meer bewustwording te creëren om zo veilig mogelijk te werken. Hiermee willen we veiligheid continu onder de aandacht blijven brengen, meer bespreekbaar maken en daarmee het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie vergroten.

Vandaag dinsdag 31 mei, tijdens de Week van de Veiligheid van de Afvalbranche 2022, staan we tevens graag stil bij Noortje 1 jaar.We blikken terug op de introductie van ons veiligheidsprogramma 1 jaar geleden en we kijken graag vooruit. De kracht van Noortje zit niet in extra regels, maar juist in zelf nadenken over veilig werken en hier bewust naar handelen. Noortje dient ons hierbij te inspireren en te stimuleren om door te gaan op deze wijze en om nog beter te worden.

De manier waarop we werken en ons gedragen, maakt een situatie namelijk veilig of juist niet. Daarbij is niet alles te voorkomen, maar met de komst van Noortje trachten we voor bepaalde situaties en/of issues wel meer aandacht te vragen en in te spelen op jouw veiligheidsbewustzijn. We zijn er natuurlijk nog niet, maar er zijn afgelopen jaar wel goede stappen gemaakt. Communicatie is en blijft voor dit thema zeer belangrijk. Complimenten voor onze collega’s die ideeën hebben aangedragen. Veilig werken doen we tenslotte samen!

Wie jarig is trakteert!

Uiteraard hebben we deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan. Aan alle collega's op de diverse locaties is een heerlijk taartje uitgereikt en tevens een exemplaar van ons veiligheidsboekje.

Hierin zijn de waarden die Van den Noort hanteert op het gebied van veiligheid samengevat in 10 gouden regels die in de afgelopen periode per regel nader zijn uitgelicht met een bijbehorende illustratie. Het zijn de bouwstenen van ons veiligheidsprogramma en vanaf nu ook na te lezen in het veiligheidsboekje.