Let op! I.v.m. Koningsdag zijn wij zaterdag 27 april gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Mozaïeken Cambreur College

Mozaïeken Cambreur College

Geplaatst op: 10 okt 2022


Foto v.l.n.r.: Joyce van den Noort (Van den Noort B.V.), Henk Goos (Van den Bosch Makelaars), Jurgen Kemmeren (Ardagh Glass Benelux B.V.) en Maarten Trommelen (Trobas Gelatine B.V.)

Het Cambreur College is een scholengemeenschap gelegen in het hart van Dongen. In oktober 2021 werd het nieuwe hoofdgebouw aan de Mgr. Schaepmanlaan officieel in gebruik genomen, ter vervanging van het oude schoolgebouw dat werd afgebroken. Dit oude gebouw was voorzien van prachtige mozaïeken, ontworpen en vervaardigd door de befaamde kunstenaar Marius de Leeuw uit Helvoirt. Deze mozaïeken beeldden het gezamenlijke onderwijs voor meisjes en jongens uit, dat in die tijd werd gegeven in twee verschillende vleugels: de MMS en de HBS. Beide gevels van de school waren voorzien van een uniek mozaïek.

De mozaïeken moeten behouden blijven

De Werkgroep Monumentale Kunst van Bond Heemschut (WMK) en Heemkundekring De Heerlyckheit Dongen waren het met elkaar eens: de mozaïeken moeten behouden blijven! In samenwerking met de gemeente en het schoolbestuur hebben ze een plan opgesteld om de mozaïeken een plek te geven in het vernieuwde schoolgebouw. Na een oproep aan betrokken inwoners van Dongen is het ontwerp van Rick Holierhoek gekozen om de mozaïeken veilig te bewaren voor de toekomst. De vrijwilligers van Heemkundekring De Heerlyckheit Dongen hebben zelf de mozaïeken uit de gevels verwijderd, een zorgvuldige en zware taak die over het algemeen succesvol is verlopen. Momenteel worden de tegels gerestaureerd en voorbereid voor hun nieuwe plaatsing.

Samenwerking tussen hoofdsponsors

Van den Noort was onder de indruk van deze plannen en heeft diep respect voor het enthousiasme van de vrijwilligers die zich inzetten voor het zorgvuldig verwijderen, restaureren en voorbereiden van deze mozaïeken. Daarom hebben wij ons, samen met vijf andere hoofdsponsors, aangesloten bij dit initiatief om de herplaatsing van de mozaïeken mede mogelijk te maken en iets terug te geven aan de Dongense gemeenschap. De andere hoofdsponsors zijn:

  1. Trobas Gelatine B.V.
  2. Ecco Leather B.V.
  3. Ardagh Glass Benelux B.V.
  4. Dongen Pallets
  5. Van den Bosch Makelaars

Sponsorbijeeenkomst

Op vrijdag 7 oktober 2022 namen wij deel aan een bijeenkomst voor hoofdsponsoren, waar we op de hoogte werden gebracht van de stand van zaken en verdere plannen. Hier hadden wij de eer om uit handen van het bestuur van Heemkundekring De Heerlyckheit Dongen een miniatuuropstelling te ontvangen van de gerestaureerde mozaïeken.

Miniatuur mozaieken Cambreur College Dongen

Foto: miniatuur Mozaïeken Cambreur College Dongen