Let op! I.v.m. Hemelvaarstdag zijn wij donderdag 9 mei gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Landelijke Opschoondag 2022

Landelijke Opschoondag 2022

Geplaatst op: 16 mrt 2022


Op zaterdag 19 maart 2022, een dag die in het teken stond van de Landelijke Opschoondag, laten we als samenleving zien dat afval absoluut niet thuishoort op onze straten, (school)pleinen en in onze natuur. Deze jaarlijkse gelegenheid herinnert ons eraan dat iedere individuele actie een wezenlijke bijdrage levert aan een schoner en leefbaarder Nederland. Samen staan we sterk in onze strijd tegen zwerfafval en deze dag is een krachtig symbool van onze gezamenlijke inspanningen.

Samen tegen zwerfafval

Het is inspirerend om te zien hoe inwoners, gemeenten, scholen, verenigingen en bedrijven de handen ineen slaan om zwerfafval op te ruimen en de schoonheid van onze leefomgeving te herstellen. Deze gezamenlijke inzet creëert een gevoel van gemeenschap en saamhorigheid, waarbij de waarden van verantwoordelijkheid en milieubewustzijn centraal staan. Samenwerken als één gemeenschap om ons land schoon te houden is niet alleen een doel, maar ook een gedeelde verantwoordelijkheid die we met trots omarmen.

Elke verpakking telt

Het is niet alleen het zichtbare zwerfafval dat onze aandacht verdient; ook de verpakkingen die vaak onbedoeld als zwerfafval eindigen, spelen een cruciale rol in deze kwestie. Het is van essentieel belang om te begrijpen dat de meeste van deze verpakkingen kunnen worden gerecycled en een nieuw leven kunnen krijgen als ze op de juiste manier worden weggegooid. Daarom is het benadrukken van het belang van juiste afvalverwerking en recycling een integraal onderdeel van de Landelijke Opschoondag. Elke verpakking telt, want elke keer dat we een verpakking op de juiste manier weggooien of recyclen, dragen we bij aan een duurzamere toekomst voor ons land.

Nederland schoon 

Het succes van de Landelijke Opschoondag weerspiegelt onze vastberadenheid om dit doel te bereiken en herinnert ons eraan dat we met gezamenlijke inspanningen echte verandering kunnen bewerkstelligen. Laten we deze inspiratie meenemen in ons dagelijks leven en doorgaan met onze gezamenlijke strijd tegen zwerfafval, wetende dat we samen de kracht hebben om Nederland schoon te houden.