Let op! I.v.m. Koningsdag zijn wij zaterdag 27 april gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Hoelang mag een container blijven staan?

Hoelang mag een container blijven staan?

Geplaatst op: 02 mei 2012


Wanneer je een container huurt, bijvoorbeeld voor een grote verbouwing of een renovatie van uw tuin, is het handig om te weten hoe lang deze wettelijk mag blijven staan. Zo voorkomt u onnodige kosten in de vorm van een boete. Van Den Noort legt uit hoelang een container mag blijven staan, zodat jij je hier niet druk over hoeft te maken.

De locatie van de container

Een eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is waar de container komt te staan. Een container mag namelijk vrij op je eigen terrein staan. Staat de container daarom op je eigen oprit, achtertuin of bedrijfsterrein, dan mag deze blijven staan zonder tijdsbeperkingen. Behoort dit niet tot uw wensen of mogelijkheden, dan zijn er verschillende opties. Een veel gekozen optie is om de container op een parkeerplaats te plaatsen. In veel gevallen heeft u hiervoor geen vergunning voor nodig. In het geval van het plaatsen van een container op een openbare parkeerplaats, gelden vaak regels middels een maximaal termijn. Lees je in op het gebied van regelgeving in uw gemeente en pas uw project hierop aan.

Let ook op extra huur

Naast de wettelijke termijnen voor het plaatsen van een container, heeft de partij waarbij je de container huurt ook regels. Bij Van de Noort zit de huur van de container voor 30 dagen in de prijs inbegrepen. Hierna volgt een huurtoeslag van €2,50 per dag. Bij Van den Noort staat transparantie voorop, waardoor u als klant altijd op de hoogte bent van onze voorwaarden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Via de webshop bestelt u eenvoudig de juiste container voor uw project. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice indien u graag advies ontvangt.