Let op! I.v.m. Koningsdag zijn wij zaterdag 27 april gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Bouwen zonder afval

Bouwen zonder afval

Geplaatst op: 25 nov 2021


Winters Bouw en Van den Noort hebben onlangs de handen ineengeslagen voor een nieuw project dat een belangrijke rol speelt in de overgang naar duurzame bouwpraktijken. Dit project, genaamd "Bouwen zonder afval," is een pilotproject dat zich richt op duurzame afvalinzameling in de bouwsector.

Bouwen zonder afval

Van den Noort gaat samen met Winters Bouw bewust aan de slag met het afval op de bouw. Het doel van dit project is om afval op de bouwplaats drastisch te verminderen en de vrijkomende afvalstromen op de meest duurzame manier te beheren. Een van de kernprincipes van dit project is het creĆ«ren van meerwaarde voor een duurzame toekomst in de bouwsector. Het uiteindelijke doel is om een bouwproces te realiseren waarbij geen afval meer wordt geproduceerd, wat een aanzienlijke positieve impact zal hebben op de gezondheid van onze planeet. Dit betekent niet alleen minder stortafval, maar ook minder belasting voor onze natuurlijke hulpbronnen en minder energieverspilling.

Rolcontainer

Om deze visie te realiseren, is er een gedetailleerd afvalbeheersplan opgesteld. Alle verschillende soorten afvalstromen op de bouwplaats worden zorgvuldig in kaart gebracht en gescheiden. Iedereen op de bouwplaats draagt verantwoordelijkheid voor het afval dat zij genereren en zorgt ervoor dat het op de juiste manier wordt gescheiden en afgevoerd. Voor het gemak van de bouwvakkers zijn er 240-liter rolcontainers beschikbaar voor restafval, papier en karton. Deze rolcontainers kunnen naar de werkplek worden gebracht, zodat afval direct gescheiden kan worden gedeponeerd. Na gebruik moeten ze teruggeplaatst worden bij het verzamelpunt.

Recycling

Wat het project nog duurzamer maakt, is het recyclingproces. Van den Noort haalt al het ingezamelde afval op en voert het af naar hun eigen Recycling-locaties in Dongen en/of Waalwijk. Hier wordt het afval opnieuw verwerkt en gerecycled, waardoor de impact op het milieu nog verder wordt verminderd.

Foto: Van den Noort accountmanager / afvalcoach Dick van Riel (links) samen met assistent uitvoerder Winters Bouw Jorn Brocks (rechts) op de bouwplaats van het project Bachmanhof.