Let op! I.v.m. Koningsdag zijn wij zaterdag 27 april gesloten. Check hier de inhaaldagen 2024.

Vul uw postcode in om definitieve prijzen te zien. X

Aandachtspunten rolcontainers

Aandachtspunten rolcontainers

Geplaatst op: 14 juni 2021


Onderstaande is met ingang van maandag 14 juni van toepassing voor onze rolcontainer klanten:

Deadline ledigingsverzoek

  • Ledigingsverzoeken behoren vóór 14.00 uur te zijn gemeld bij onze afdeling KOOP (koop@vandennoort.nl / 0162-372550) om de eerstvolgende werkdag in aanmerking te kunnen komen voor een (extra) lediging.

Procedure met betrekking tot extra afval

Extra afval wat naast* de container is geplaatst, wordt niet zomaar meegenomen. Hiervoor dienen onderstaande vervolgstappen te worden doorlopen.

  • Het extra afval dient vooraf aangemeld te worden via koop@vandennoort.nl als extra lediging.
  • Onze chauffeur beoordeelt ter plaatse het extra afval. Wanneer dit qua volume/ hoeveelheid niet mogelijk is om te laden, laat de chauffeur het extra afval alsnog achter. (Zie hiervoor de aanvullende instructies van de gele en rode kaarten).
  • De chauffeur maakt een foto van het extra afval t.b.v. de administratie.
  • Na de reguliere lediging dienen de eigen medewerkers** te assisteren bij het deponeren van het extra afval in de container, waarna de extra lediging(en) uitgevoerd kan worden.
  • Via onze administratie wordt een factuur verstuurd voor het extra afval.

* Let op! Graag het extra afval daadwerklijk naast de container te plaatsen ipv ervoor, anders kan de chauffeur niet bij de container om deze te ledigen.

 ** Wanneer er géén assistentie geboden kan worden bij de (extra) lediging en de chauffeur kan het afval zelf niet eenvoudig deponeren in de container, blijft het afval alsnog staan.

Toelichting gele en rode kaarten

Rolcontainers welke foutief beladen zijn én dus niet voldoen aan onze acceptatievoorwaarden, worden niet geledigd. Deze voorwaarden m.b.t. de diverse afvalstromen kunnen u te allen tijde geraadpleegd worden via onze website. Er kunnen twee scenario’s van toepassing zijn: 

  • Gele kaart: waarschuwingskaart. De container is uiteindelijk nog wél geledigd.
    (Wanneer dit een volgende keer weer gebeurd, zal de lediging definitief niet worden uitgevoerd en wordt er een rode kaart uitgereikt.)
  1. De container is onjuist beladen, maar ter plaatse is de chauffeur nog tot een oplossing gekomen, waardoor de lediging alsnog uitgevoerd is.
  2. De container staat niet klaar. De container was in eerste instantie niet bereikbaar, maar door wat zaken opzij te (laten) zetten, kon de lediging alsnog uitgevoerd worden.
  3. De container bevat niet toegestane afvalstromen (bijv. klein beetje puin, grond/zand etc.), maar is nog net acceptabel voor de lediging.
  • Rode kaart: De container is niet geledigd.
  1. De container is onverantwoord beladen.
  2. De container is volledig onbereikbaar en dit kan ter plaatse niet meer woren opgelost.
  3. De container bevat niet toegestane afvalstromen (bijv. chemisch afval, klein beetje puin, grond/zand etc.), die echt onacceptabel zijn voor de lediging en dienen eerst te worden verwijderd.

Mocht een van bovenstaande issues zich voordoen en de chauffeur kan ter plaatse niet tot een oplossing komen, wordt er digitaal c.q. per mail een rode kaart uitgereikt.

De container dient eerst gecorrigeerd te worden, om deze vervolgens aan te melden via koop@vandennoort.nl voor een (extra) lediging.

 In de bijlage staan diverse foto’s van voorbeeldsituaties waarbij de container uiteindelijk niet geledigd wordt.

Uitgangspunten zakken folies

  • Foutief aangeboden zakken folies worden niet meer geaccepteerd.

Er zijn 2 categorieën, namelijk:

  • Plastic-folie transparant;
  • Plastic-folie bont.

Als zakken vervuild zijn met bandjes, koffiebekers, harde kunststoffen en dergelijke dan worden deze afgekeurd.

  • Afkeur betekent dat deze zakken niet meegenomen worden.
  • Deze zak dient eerst door u in orde gemaakt te worden.
  • Vervolgens meld u de zak(ken) aan voor een volgende/extra lediging.

Heeft u vragen?

Mochten er vragen en/of opmerkingen hebben, kan contact opgenomen worden met onze klantenservice via koop@vandennoort.nl.